Как правилно да измерим дължината на крака?

Първата стъпка при избора на обувки е да знаете как правилно да измерите стъпалото си и да изберете правилния размер обувки. Най-важното е да направите измерването възможно най-точно на двата крака. Чрез движение краката се сменят, така че е най-добре да ги измерите в средата на деня. Определянето на подходящия размер на обувката трябва да се основава на стъпките, описани по-долу.

Стъпка 1

Поставете лист хартия на пода до стена и поставете крака си върху него, така че петата ви да докосва стената. Важно е ръбът на хартията и петата да съвпадат точно.

Стъпка 2

Изрисувайте крака си с тънък молив, като държите молива вертикално. Когато измервате, носете чорапи с нормална дебелина.

Стъпка 3

Измерете очертанията на стъпалото от ръба на хартията или петата до най-дългия пръст. Добавете 10-15 * милиметра към измерената дължина на крака, за да получите подходящата вътрешна дължина на обувката.Добавяне към измерената дължина

Добавката към измерената дължина на крака е само с информационна цел и зависи от избрания модел обувки. В зависимост от характеристиките на краката ви, определени номера и модели могат да се различават по комфорт, коректност на измерените стойности и могат да се различават един от друг.

  • Защитни обувки: 10 мм
  • Обувки за свободно време: 15 мм
  • Обувки за бягане: 15 мм
  • Туристически обувки: 15 мм
You have successfully subscribed!
This email has been registered